Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Irmelines Poesialbum, från den rekordtorra sommaren 2008


Torka

 

"Nu äntligt fader Pluvius

har låtit upp sin vattensäck

och marken njuter girigt

i stora, djupa klunkar.

Det rör sig mörka moln idag

från väderstreck till väderstreck.

Det står nog inte länge på

tills nejden åter prunkar."

 

Så skrev jag klockan sex, när

regnet slog emot min ruta

men nu har molnen skingrats

så solen lyser åter.

Och barnen drar till stranden

för att havets svalka njuta

men genom fönstret kan jag se

hur kaprifolen gråter.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-09-14 10:07

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Superb - Jag ser bilden alldeles klart - En alldeles speciell plats "där hemma".
2013-09-15
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP