Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Motbjudande skillingtryck för nytillkomna förfasare


Den tragiska visan om Hornisten och Slottsherren

Hornisten stod ensam på Stortorgets mitt
hej, dideldumdej på torgets mitt
och blåste förtvivlat i hornet sitt
hej dideldumdej i sitt horn.

Omkring honom samlades slödder och skarn
hej, dideldumdej, både slödder och skarn
och tonerna lockade hungriga barn
hej dideldumdej så di svalt.

"Jag kommer med bud ifrån slottsherren vår
hej, dideldumdej, från slottsherren vår.
Han bjuder till tävling och satsar ett får
hej, dideldumdej, vilket pris!"

Och skarnen di ropte: "Hur tävla vi då?
hej, dideldumdej, hur tävlar vi då?
Hur vinner vi då det får vi skall få
Hej, dideldum, hur går det till?"

" Jo han har bestämt i sin syndiga själ
hej, dideldumdej i sin syndiga själ
att slödder och skarn slår varandra ihjäl
hej, dideldum så går det till." 

Snart började slaktandet på stadens torg
hej, dideldumdej, mitt på stadens torg.
och dödingar forslades bort i en korg
hej, dideldum så mycket blod!

Di hungriga barn som blott skulle se på
hej, dideldumdej, blott skulle se på
di blevo ihjälslagna alla, ändå.
hej dideldumdej vilken sorg. 

Och blogen den flöda och lemmare flög
hej, dideldumdej hur lemmarne flög
bland slödder och skarn fanns dock ingen som dög
hej dideldum samtliga dog!

Hornisten han torkade blod från sin lur
hej, dideldumdej bort blod från sin lur
och tänkte: "Det var en sjusärdeles tur
hej didel att jag ej strök med!" 

Han spelte på hornet en glad truddelutt
hej, dideldumdej, tocken glad truddelutt!
Tog kursen mot slottet i lyckliga skutt
hej dideldumdej så'na skutt! 

"Di dog allesammans, slottsherrn. Om det går
Hej, dideldumdej, jag hôppas det går
att se mig som vinnare och att jag får
hej dideldum, fårkraken själv!" 

Men slottsherrn sa blott: "Ta din gamla trumpet
hej, dideldumdej, din gamla trumpet
och reta mig ej med din stupiditet
hej dideldum upphör med det!

Men då blev hornisten naturligtvis sint
hej, dideldumdej, ja helvetes sint
och drämde sitt horn mitt i slottherrens flint
hej dideldumdej så den sprack.

Den här fula visan har ingen moral
hej, dideldumdej, nej, den saknar moral
men om du för detta nu tyngs under kval
är du slottsherre själv - eller får!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 292 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-09-17 19:51

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Hua men vilken sensmoral! :D
2013-09-18

    ej medlem längre
Bra pisk....bättre pisk...

Kan ibland komma i närheten av den där förbjudna känslan av avund-men bara när jag läser dina texter!


2013-09-17
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP