Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Sileshår som når till låret? Nej du, Irmeline, jag är skeptisk... En årstidsbetingad repris.


Nattfrost nalkas

 

Med öppna käftar står sileshåret

i kuslig närhet av löparspåret

berett att bita mig hårt i låret

som slut på sommarens del av året.

 

Den svala luften ger ingen tröst

jag får en tryckkänsla i mitt bröst

när varje skadeglad radioröst

elakt förkunnar att det är höst.

 

På tomten snärjs jag av nyponsnår

när barbent jag till brevlådan går.

Den kalla årstiden känns för svår.

Jag går i ide till nästa vår!

 

Irmeline




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 255 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-09-23 16:19

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
ide eller lya, inomhus är det skönt - texten gör hösten roligare, tack!
2013-10-03

  Monika A Mirsch VIP
Till Irmelins ära!!!!
2013-09-25

  walborg
Vi blir många i idet med Irmeline - vi får hitta på något
2013-09-23

  Yrre VIP
Vilar med dig i tanken!
2013-09-23

  ResenärGenomLivet VIP
Snyggt rimmat...fast den kalla årstiden är inte alltid så dum ändå...
2013-09-23

  lodjuret/seglare VIP
En storstilad argumentation.
Jag tror hon kan det,
jag tror hon fann det.
2013-09-23

    ej medlem längre
Bra(Som vanligt)
2013-09-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP