Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Prata persilja?


Antropofag

 

 

Nog vet jag att du är så skör som kristall,
som Böhmisk kristall
men måste du vara så isande kall
så isande kall där du går?
Du klär dig i plagg av dyrbar voile
parisisk voile 
men kvinnan som bär dem känns blott som metall
som sjukhusmetall, som en bår.

Och alla som känner dig säger
att hat är det enda du äger.

Jag tänder i tankarna nu en marschall
en gigantisk marschall
så djupt har du drivit mig i mitt förfall
att jag, som en svulten kondor,
inför en enorm och begeistrad publik,
en blodtörstig publik
vill dräpa din kropp och stycka ditt lik.
så fort som det någonsin går.

Vad nyttar väl då en marschall?
Jo, jag avskyr när maten är kall!

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 332 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-09-25 08:14

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Man lär sig, minsann inför dina ord, att prata persiska och sluka dig, Mannen i en munsbit - gott för hela slanten! Skall bjuda dig på iste, min hjälte, bakom nästa snöiga krök.
2013-09-25

  lodjuret/seglare VIP
Här har du då vackert lagt manken till och så full av känslor också. Fan bloody tastic.
2013-09-25

  walborg
Lysande till form och innehåll och fantastiskt elegant punkt slut
2013-09-25

  Carl O Andersson
Ha, ha, ha! En underbar avslutning! Tack.
2013-09-25
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP