Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Regel ett.

 

Att leva sitt liv enligt kärlekens bud

kräver blott empati. Och tron på en Gud

må vara en tröst åt alla de andra

som utan Hans stöd tro sig vilse vandra.

 

Låt godheten vara din väg genom livet!

Det kräver ej tolkning av det som är skrivet

i böcker som särskiljer religioner

som splittrar familjer och härjar nationer.

 

När medmänskligheten trängt genom vår hud

behöver vi verkligen inga fler bud.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-09-28 17:25

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Anoo Niskanen VIP
Det kan inte bli mer sant än så här! Det behövs inga fler regler än denna.
2013-09-28

  Monika A Mirsch VIP
medmänsklighet genom huden - skönt formad visdom!
2013-09-28

  justine fox
Hear hear!
2013-09-28
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP