Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En sorgens dag...naturbagatell



Notar mjärdar nät
tampar linor trossar tåg
flöten och bojar
doft av hav och tång ekan
nytjärad för ny säsong

svanar ejder trut
änder vassruggen sotig
oljan spridd över
långsträckta stränder mannen
på bryggan kväver sin gråt

ateisten ber
ber en stilla bön knyter
sina händer i
vrede rösten stiger till
ett tordön över fjärden

fiskafänget hans
dagliga levebröd på
väg att bli hans död
tar upp penseln ur hinken
stryker himlen med tjära




Bunden vers (Annat versmått) av Fale Bure VIP
Läst 185 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-10-01 20:01



Bookmark and Share


    Amisan
Sorg, gråt och vrede - så fint du sedan knyter ihop nytjärade ekan, olja på stränder och vassrugg och himlen som målas svart.
2013-10-01
  > Nästa text
< Föregående

Fale Bure
Fale Bure VIP