Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

In memoriam

 


Ibland kommer döden så nära

att jag känner en isande vind

som lyckas radera det skära

som vanligen färgar min kind.

 

I går for Han runt med sin lie

på gatorna i vårt kvarter

när Domaren räknat till tie

så levde min granne ej mer.

 

På TMC går Casablanca

med Bergman och Bogart i par

en film som de flesta vill ranka

till filmkulturarvet vi har.

 

Jag känner mig blytung i sinnet

och sörjer den vän som gått bort.

Filmhjältar, de lever i minnet

trots att deras liv blev rätt kort.

 

Men vanliga, dödliga grannar

de lämnar sitt liv utan knyst.

Nu sitter jag här och förbannar

att livet kan ända så tyst.

 

I bakhuvudet hörs en stämma

som manar mig att ta det lugnt.

Det finns ingen väg att bestämma

när liv går från komma till punkt.

 

Jag suckar och grubblar jämväl

och höjer mitt glas till farväl

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-11-05 17:02

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Armo
Ändock, har du just förevigat din vän med dina vackra rader. Även jag höjer mitt glas.
2013-11-08

  Jostein Solbrekke
Mycket fin dikt
2013-11-08

  Carl O Andersson
Gutår Du mäster
som sannerligt bäst är
För denna gripande dikt jag vill
höja mitt glas och dricka Dig till.
2013-11-06

    ej medlem längre
Skål du tappre! Fin dikt detta.
2013-11-05

  walborg
Tänk om Din granne hade fått läsa denna fina dikt
2013-11-05

  Annie b'larsson VIP
Förstår dig verkligen. Tycker hela idén med döden är omänsklig för att inte säga brutal.
2013-11-05

  Monika A Mirsch VIP
Jag sitter en stund i din lund och höjer mitt glas med dig. Liv och död går hand i hand, det vi så väl, men smärtan är var gång tung att bära.
2013-11-05
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP