Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris av en text från min vän Maria i Brasilien som jag översatt till svenska


Så kan det gå


Skola i Ohio

"Vad heter du", frågade lärarinnan.

"Mohammed", svarade barnet.

"Nu är du i Amerika. Från och med nu heter du Johnny", svarade lärarinnan.

På aftonen återvände Mohammed till sitt hem. "Hur har din dag varit, Mohammed?" frågade hans goda moder.

"Jag heter inte Mohammed. Jag är i Amerika nu och bär namnet Johnny."

 "Vet hut, Mohammed, du skäms för ditt namn och förödmjukar dina föräldrar, din kultur och din religion! Fy skäms på dig" sa modern och gav sonen en rejäl avbasning.

Därefter berättade hon om det inträffade för gossens far som också passade på att ge den vanartige sonen en omgång.

Dagen därpå återkom Mohammed till skolan.

När lärarinnan såg att han hade tydliga spår efter den hårdhänta bestraffningen frågade hon: "Men lille Johnny, vad i all sin dar har hänt?"

"Jo, fröken", sa Johnny. "Jag hade knappt varit amerikan i fyra, fem timmar förrän  jag misshandlades  av två ilskna araber!"

 




Prosa av © anakreon VIP
Läst 177 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2013-11-07 06:29

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
brrr... alltså bra om dåligt... usch, applåd
2013-11-07

  Monika A Mirsch VIP
du ryter så det hörs vida omkring
2013-11-07

    ej medlem längre
Min sorts humor

2013-11-07

  Carl O Andersson
Bra! Skulle skrattat högt om det inte låg så mycket av sanning bakom.
2013-11-07

    ej medlem längre
verkligen tragikomisk.
2013-11-07
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP