Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Årstidsbetingad repris


Vintergäck á lá Povel

 

Månne det är sista flugan

för i år som nu i stugan

flyger kring och söker mat?

Suger så sitt destillat

ur en smula på mitt golv.

 

Fluga, det är kvart i tolv!

Snart skall morgondagen randas

kanske slutar du att andas

och får till ett sista spinn

innan du se'n slumrar in?

 

Ibland alla andra öden

fruktar jag mest kvävningsdöden.

Gäller samma tvångsidéer

även dig, som har trakéer?

Då, av ren barmhärtighet

effektivt jag ändar det

liv som verkar bli en plåga.

 

Får jag dessförinnan fråga:

Flugsmälla? En insektssprej?

Dödsmetod beror på dej!

Avrättningen är beslutad,

krossad eller giftbesprutad

du får välja själv, min vän

när där bak min persienn

du går mot din sista vila.

 

Insekter blir så labila

när de nalkas, snabbt, sitt slut.

Aj, där smet den rackarn ut!

Nå det var ju gott och väl

vem vill slå små kryp ihjäl?!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 220 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-08 05:48

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Knickedick
Kalle som låter som Povel som låter som Birger (syftar på hans Sjöberg pastish, som även den handlade om en fluga)
2013-11-09

  ULJO
Lysande
2013-11-08

  walborg
Fin knorr!
2013-11-08

  lodjuret/seglare VIP
Vad skönt det ej var geting
sådana som väl mot beting
jagas likt mången rökare
sådana där ilskna stökare
som syns så överallt omkring
2013-11-08

  Kaptenlöjtnant
kalas!
2013-11-08

  Yrre VIP
Så hiumla bra! har oxå en förvirrad fluga kvar som donkar och studsar i taken, jag tänker att han har nog ihjäl sig själv ja :)
2013-11-08
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP