Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
...senast han bar slips var 1981, vid en begravning på landsorten...


Slipsen

 

 

"Glad!", sa han, och slätade ut det

silverfärgade omslagspappret.

"Det är väl klart att jag blev glad!

Men det behöver ju inte nödvändigtvis

betyda att jag springer omkring

och viftar med svenska flaggor

och hurrar till höger och vänster!"

 

Glädje, för mig,

är en mycket innerlig,

mycket koncentrerad känsla

som jag njuter av

som, som, som...

...en dragérad honungskaramell.

en sådan som man suger försiktigt på

och passar sig noga för att bita i

så den krossas och tar slut

alldeles för tidigt"

 

(Ur den oskrivna novellen "Fars Dag")




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 109 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-10 11:59

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Minkki VIP
en perfekt bild... Jag ser fram emot fler oskrivna noveller!
2013-11-10

  walborg
Fint att läsa
2013-11-10
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP