Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris av hommage till Jacob Dahlin


Två Löjtens, tack!

 

Trulig satt han på sitt skär,

ensam hungrig liten gubbe,

tills han utan stort besvär

tog potatis, sill och nubbe.


"Linneduk och tända ljus

tvenne nystrukna servetter

sprider trevnad i vårt hus,

det är sånt hon värdesätter!"


Muttrar gubben, plockar fram

spetsglasen av blykristall.

"Hon vill aldrig ha nån dram

men får glas, iallafall!"


Dilldoft från potatiskoket

sprider sig i lilla stugan.

"Allt är klart, jag häller upp!

En till mej och en till frugan.


Löjtens immar frysboxkall

tur hon dröjt sig kvar i stan.

Tillvaron är stundom ball

Jag får två! Skål, ta mig fan!"




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 308 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-11-14 12:58

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
En underbar liten berättelse på rim, som får snålvattnet att rinna på mig.
2013-11-15

  Minkki VIP
:)
2013-11-15
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP