Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris apropå den nya forskningen som tyder på att många med alkoholproblem kan fortsätta dricka kontrollerat med hjälp av modern beteendeterapi


Läkaren, prästen och festprissen

 

Min doktor skräms av mina levervärden

som hotar påskynda den sista färden.

Men tankar kring vad det organet rymmer

har ständigt varit källa till bekymmer.

 

Ett faktum som erinrar mig om prästen

som kärleksfullt tog tag i sista gästen

när denne, saligt smilande mot solen

i krogen lyckats halka ner från stolen.

 

"Jag är ej den som uppskattar att huta,

men ärligt talat, det är dags att sluta"

sade prelaten varmt till fylleristen

som leende bemötte moralisten:

 

"Nej, goa pastorn" sa han vänt och lent.

"det rådet kommer alldeles för sent!"

Men prästen svar blev: "Lyssna nu på mej!

Aldrig är det för sent att bättra sig."

 

"Minsann!" sa då den druckne med ett grin

"det var för mig en lyckosam doktrin

som jag nu tolkar bäst jag kan och vill:

Då fortsätter jag festa ett tag till!"




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 243 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-11-15 17:28

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Eftersom missbruk är så utbrett behövs förebilder från före detta missbrukare som fått ett bättre liv sedan de blivit nyktra missbrukare.
Så trots möjlig skämtsamhet kring sådana här saker är det ett steg i en riktning som kan ge goda resultat.
2013-11-15

  Fredrik P. VIP

Dryckenskapen har sina sidor,
en vetter åt inre behag, en annan
skapar oro i omgivningen och bland
sjukvårdarna.
2013-11-15
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP