Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tidigare publicerad under rubriken Dag Ett.


Nyårsdagen 2010

 

Min världsbild är platt. Men Jorden är rund.

Så, låt oss då dröja vid detta en stund! 

Vi faller pladask för vår tillvaros brister

och undviker därmed att se hur sinister

vår verklighet ter sig i oskärmat ljus.

Din trygghet är ynklig när du i ditt hus

försöker att njuta av livet var dag.

 

Din vilja är stark men förmågan är svag.

Det finns kanske de som tror att jag skämtar

men hoten är nära och lågorna flämtar

på ljusstumparna som ger liv åt vårt hopp.

Men kylan tar plats i min fattiga kropp.

Jag rister av vemod och djupt obehag.

Varteviga år börjar med blott en dag.

 

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 161 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-11-20 10:49

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP