Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lördagsbadet

 

 

Lögardagen! Duschen skvätter!

Hela krôppen värdesätter

tvålalödder, handvarmt vatten.

Halt på gôlvet! Aj som katten!

 

Gubben drattar ner på baken

skriker till, den stackar kraken.

Ser förskräckt på sina valkar

hur di gunger när han halkar.

 

Schampot dröpper ner i öga'

men de retar honom föga

där han vilar på sin röv

utan ens ett fikonlöv.

 

Kavar runt i skum å lödder

får ej grepp med sina födder

Ropar "Hjälp!" te' lilla frugan.

Men hon finns ej kvar i stugan.

 

Gubben ta'r sig då för pannen:

"Kärringa har gôtt te grannen

för te få e kaffeslurk!"

Just som framtiden tycks mörk

ringer det i telefonen.

Gubben skriker, gamle fånen:

"Stå du där å ring du bare,

här finns ingen som kan svare!"

 

Gôlve kyler gubbens lår

å han klämmer fram en tår

sitter hjälplös i en timma

hela rummet fylls med imma.

 

Då är kärringa tebaka:

"Kôm å hjälp mej, kära maka!"

Det står ej på länge förrän

gumman, ilsken, står i dörren:

 

"Fasen, som en måste springe,

inte hjälper de å ringe!

Ja begär ej möcke, bara

att, din slashas, du ska svara!"

 

"Skall du bli där hele natten,

ha de gôtt å slöse vatten?

Lat å fet de e du. Usch!

Sitte för te ta e dusch!"




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 212 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2013-11-22 16:38

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härligt livsfull vers,bravo!!
2013-11-23

  lodjuret/seglare VIP
Tycker helt klart den duger te o rappe. Få saker verkar vara så roliga som att förlöjliga människor i pinsamma situationer. Men det skall göras med finess av ena äss. Tyvärr är det så numera att det bara är korrekt att dra löje över männen. Det är som att kvinnan inte längre går att dra löje över utan att skapa rubriker. Eller så har jag bara missuppfattat saken. Det vet man ju att mycket kan uppfattas som 'k-kförlängare', men går det att förlänga tuttarna på något jämförande sätt?
2013-11-23

  ULJO
Fenomenalt diktat
2013-11-23

    ej medlem längre
Stackare-Gör som Jesus sa
stå upp ta din säng och gå
Självupplevt ????
2013-11-23

  walborg
Si dä va ilakert värre
2013-11-22

    ej medlem längre
Stackars karl, inte lätt å bli hunsad mä :)
Bra diktat.
2013-11-22
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP