Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Hymn till friheten

 

Jag hyllar dem som har en tro

men lämnar plats för andra

och inte bränner livets bro

för oss som valt att vandra

vår egen väg mot färdens slut

och på den vägen, utan prut,

kan lita till varandra.

 

Jag känner mig så vilsen bland

de skilda religioner

som, fast de stå på lösan sand,

begagnar övertoner

och så sitt budskap kan förklä

att svaga faller ner på knä

för olika ikoner.

 

Jag tror ej på en Himmel som

blott öppnas för utvalda

och nekar alla döda som

har skulder obetalda.

Den domare är icke född

som, efter livsväg törnbeströdd,

placerar mig bland kvalda.

 

Jag går min väg med gott humör

och mäktar inget annat.

Räds ej för något bortanför

när klockan en gång stannat

och jag blir del av den natur

vi alla en gång föddes ur

och allting blir besannat.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 226 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-11-23 09:48

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ULJO
Så briljant skriftat, rimmen sitter som en smäck
2013-11-23

  Minkki VIP
och med ikoner menar du - en överförd betydelse till dagens språk, olika religiösa, olika religioners symboler? Bilden och texten får mig att tänka på Teodorakis&Setterlinds Sång om frihet
2013-11-23

  Carl Mikael Fäldt
Din text är såsom merparten av vad jag läst av dig-helt lysande!

Ditt hjärta och din hjärna förefaller vara bästa vänner-min vän!
2013-11-23

  Annie b'larsson VIP
Lysande! Precis så.
2013-11-23

  Fredrik P. VIP

Din väg är min väg. Fanatism och sekter
ställer till en massa elände i världen.

2013-11-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP