Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris för andra vilsegångna får i hagen


Nocturne

 

Jag traskar runt bland verb och substantiv

och kämpar för att språket skall ge liv

åt budskap som nu kvävs av svåra ord.

Hur värjer man sig mot den bokstavsflod

som hotar att all skaparkraft förkväva?

Måhända är det tillräckligt att sträva

till verklighetens avslöjande ljus,

att svälja sin blockerings antabus?

 

Jag blundar nu så kanske om en stund

min trötta hjärna famnas av John Blund

som låter drömmar väcka fantasin

och frigör diktarådrans endorfin

så den ej längre vilar tyst och tom.

Som Fröding skrev om skalden Wennerbom

som i sin nöd såg sömnen som en gåva:

Visst är det gott för skalder att få sova!




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 263 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-11-23 19:23

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Kaptenlöjtnant
strålande
2013-11-24

    ej medlem längre
Precis så, ibland är det bäst att sova.
Mycket bra diktat!
2013-11-24

    ej medlem längre
Ja nu ska en annan skald också gå och lägga sig ...
2013-11-24

  Minkki VIP
dagens nyord, förrgårdagens stiffupperläppade,
visst har de sin charm,
men ger dock ock harm,
för de är inte särskilt enkeltgreppade




2013-11-23

  lodjuret/seglare VIP
Jag tycker mycket om denna och då menar jag rent känslomässigt gott.
2013-11-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP