Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Konviktion

 

Att leva sitt liv enligt kärlekens bud
kräver blott empati. Och tron på en Gud
må vara en tröst åt alla de andra
som utan hans stöd räds att vilse vandra.

Låt godheten vara din väg genom livet!
Det kräver ej tolkning av det som är skrivet
i böcker som särskiljer de religioner
som splittrar familjer och härjar nationer.

När medmänskligheten trängt genom vår hud
behöver vi verkligen inga fler bud.

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 204 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-09 16:03

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Håller helt med Carl i denna fråga.Bra rimmat!
2013-12-10

  Yrre VIP
Amen!
2013-12-10

  Monika A Mirsch VIP
Skönt att vila i din predikan!
2013-12-10

  Carl O Andersson
Att "Älska Din nästa . . ." och "Allt vad Ni vill . . .", som egentligen täcker hela spektrumet, behöver nman inte vara religiös för att ha som riktmärke. Egentligen är det ju inte religionerna i sig själva som är galna, uten deras självgoda, självutnämda förkunnare.
2013-12-09
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP