Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Trollunge (Ingen gråter...)

Det sitter en trollunge
Där skogen är som mörkast
Hon sitter där så ensam
Med svansen för ögonen
Bara för att inte visa
Hon gråter av ensamhet
De andra barnens skratt och hån
Har satt djupa sår i henne

En trollunge hon är
Född att leva i ensamhet
Bland skogens tätaste granar
Med svansen för ögonen
Hon springer sin väg
Springer men utan att se
Rakt ut i tjärnen den mörka djupa
Med tårarna strömmande
Hon dränker sig där i skogen

En trollunge hon var
Alltid ensam och ledsen
Hon nu funnit sin frid och ro
Där på botten av en skogstjärn
Men ingen sörjer hennes bortgång
För en trollunge utan vänner
Har ingen som gråter vid graven




Bunden vers av Maria Sundelin VIP
Läst 938 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2013-12-09 17:18



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bokmärkes och applåderas =) Dikten var så otroligt vemodig och vacker på samma gång, detta har du lyckats bra med!!!
2020-11-06

  aol
Så sorgligt vemodsvackert griper dikten tag i hjärtat,
2017-09-17

  KattenKin VIP
Berörande och vackert skrivet, ser fint ut i skrivstil också, men den svarta bakgrundsfärgen, som iofs är effektfull, gör din fina text svårläst. Iallafall på mobilen.
2017-01-10

    ej medlem längre
WOW, dikten gick rakt in i hjärtat!! Så vackert, ömsint och väldigt sorgligt... :-(
2016-04-13

  Amari
Åh, vad jag vill krama om denna trollunge! Trösta och säga att hon är fin!
Mycket berörd av texten.
Och tavlan är fantastiskt fin.
2015-09-09

  Lehva VIP
Vilken vackert skriven sorglig text om det svåraste...ensamhet och utanförskap. Tack.
2014-05-11

  Katinka VIP
Det sorgligaste jag läst på länge..och väldigt fin.
2014-03-10

  Ingrid Trolle
Så sorglig, så berörande
Man vill trösta
2013-12-13

  Ljusletaren
Har du målat detta vackra?
Text som får vem som helst att studsa till ... bra ordat/kram
2013-12-11

    ej medlem längre
Mycket berörande och sorglig handling i denna dikt tar fram minnen av mobbing, både som barn och som vuxen.
Det blir ingen förändring förrän man börjar "slå" tillbaka - sätter sig i respekt.
2013-12-11

  Sofhia Wirström
texten gör ont inom en
berör väldigt mycket
mobbing kan förstöra
ett helt liv

2013-12-10

    ej medlem längre
mobbing gör sådär med oss, och det är både tragiskt och sorgligt.

man behöver vänner, fler vänner,
inte fiender..
2013-12-10

    Barbro. Norberg-Rönnlund
Att läsa denna text är jobbigt, det gör ont. Väldigt bra skrivet, går rakt in i själen.
2013-12-10

  Angel of love
Berör starkt och ensamheten som känns.
2013-12-10

  Magica VIP
Vemod, berör, dessutom mycket väl komponerat i såväl layout, färger och bild med.
2013-12-10

  agneta pichler
igenkännande text..
av ett tema alltid återkommande..

ensamheten
är vår största folksjukdom

2013-12-09

  Anders Granström
Så sorglig... Man undrar vad som skulle förändrat allt?
2013-12-09
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP