Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Svar till en domedagspredikant

 

"Så knäfall, du syndiga människa
och bed för ditt eviga liv!"
Dessvärre, du domedagspredikant
så långt når ej mitt perspektiv.

Jag gläds åt min tillvaro, här och nu
och fruktar ej inför min död. 
Jag tackar försynen för att jag får bo
i ett land rikt på allt, utom nöd.

Här fröjdas jag åt varje ljuv minut.
Min livsbild tål ej något annat
än tron på att livet är oerhört slut
när hjärtat har tröttnat och stannat.

Så lever jag grundligt från dag till dag.
För mig är det alldeles givet
att resan är målet. Jag avstår nöjd
från en plats i det eviga livet!

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 289 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2013-12-11 15:16

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ULJO
kanonbra
2013-12-16

  Carl O Andersson
Bäste Calle, här har Du lyckats sätta ord på mina egna tankar.
Och vilka ord . . .
2013-12-12

    ej medlem längre
:)
2013-12-12

  Yrre VIP
Håller med , jag med!
2013-12-11

  lodjuret/seglare VIP
En skön sanning. Att frukta fruktlöst tjänar få människor och kärleken till livet.
2013-12-11

  Peter Olausson VIP
håller med!
2013-12-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP