Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Traditionellt besök i arkivet


Irmelines Julbetraktelse

Nu tändas tusen juleljus
och droppar på den bomullsblus
som håller vår Lucia varm
och stärker hennes blida charm.

Nu prasslas det med julpaket
och det är ingen hemlighet
att handeln ej behöver vård
för att nå nya säljrekord.

Nu trängs folk i Systemets kö
och månget barn vill bara dö
som minns hur förra årets jul
var tiden för en massa strul.

I flertalet polisdistrikt
finns de som bävar för sin plikt
att jobba och få särskild sold
för utredning av kvinnovåld.

Nu skyggar vi för tiggare
och alla uteliggare
som ser på julen som ett hån
och önskar sig långt härifrån.

Du som har hjärta. Du som törs.
Se noga i din fyllda börs
och sänd en liten skärv till dem
som ej har värmen av ett hem.

Må helgen ge oss alla frid
och skona oss från nöd och strid
och må vi känna ödmjukhet
var gång vi öppnar ett paket.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 139 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2013-12-12 15:09

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Den var bra den, tycker både jag och sångmön C.
2013-12-12

    ej medlem längre
Mycket fint diktat. Ja, stackars alla som inte har ett hem.
2013-12-12

  Carl O Andersson
Du rör en till tårar.
*
Alla de som här tar del
av diktens humana nerv
gör absolut ej något fel
om de också ger en skärv
till alla stackars dem
som nu saknar eget hem.

2013-12-12
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP