Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Återblick

Han satt med ett glas pilsner och njöt på glasverandan.
Tog tyst en klunk ur glaset och drog sen efter andan.
"Mitt liv", sa han, "har varit en märklig promenad
och stundom var jag ledsen men oftast var jag glad.

I livets hårda skola finns många discipliner
jag lärde av de flesta om tillvarons rutiner.
Jag började som springschas i ett skomakeri
från dessa glada minnen blir jag nog aldrig fri.

Och ännu minns jag dofter av svett och fuktig läder
uppblandat med odörer när Mäster släppte väder.
Som säljare av leksaker i stadens varuhus
var dagen lång men lärorik och framtiden låg ljus.

Jag mätte tyg, jag hålslog kort, jag prisräknade trä.
och gifte mig, fick trenne barn som vaggats i mitt knä.
Han tog en klunk ur glaset, sen, och kisade mot ljuset
som vårsolen så generöst lät flöda över huset.

"Här sitter jag, en gammal stöt, och glor i min backspegel
precis som om det fanns ett sätt att bryta mot den regel
som säger att, om det som skett, det lönar ej att grubbla
ty det kan ålderns lidande båd' snabbt och lätt fördubbla."

Så suckade han uppgivet och sa: "Jag tror jag vill
nu gå en sväng om köket och ta en pilsner till!"




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 124 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2013-12-15 11:38

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Rasande fin text, läste den rapp-ande
2013-12-15

  Maria Natasja
Underbart!!! Härligt.
2013-12-15

  walborg
Härlig läsning - med hög svansföring
2013-12-15

    ej medlem längre
Pilsner är för själen vad några små glas rött är för hjärtat!
2013-12-15
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP