Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
(Mystik)


ORSAKER UTAN VERKAN OCH VERKAN UTAN ORSAK

Det har kanske kommit till den sensibelt intelligentare
delen av mänsklighetens kännedom, att det allt oftare
sker en "verkan "utan  "orsak"  och  att alltfler orsaker
förblir  utan  verkan, och  den  ende  som  kan förklara 
orsaken  till  en  verkan  utan  orsak, är  Gud  men han
svarar inte, vilket får  följdverkningen  av  att  det  upp-
står  en  massa  orsaker utan verkan, och  verkan  utan
orsak,varav  Guds  uteblivna medverkan  förklarar den
huvudsakliga orsaken till övriga orsaker.

                                              *




Övriga genrer (Aforism) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 533 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-15 14:15



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP