Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
ursprungligen dedicerad till Korpfjäder, ständigt skimrande


Vrångbild

Var människa äger en yta.
Var människa äger ett djup
men styrkan av detta kan tryta
vid avgrundens skrämmande stup.

En spegelbild kan aldrig visa
substansen bakom din fasad.
Den insikten kan ge dig lisa
på färden från sorgsen till glad.

Effekterna av det förgångna
som tynger din sårade själ
och hårt håller tankarna fångna
vill göra ditt sinne till träl.

Så krossa den spegel som visar
den bild du ej skattar som sann
och ge dig en chans att få prisa
den dag du dig själv återvann.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 267 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2013-12-20 09:02

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Med tacksamhet sänder jag tillbaka till dig den sista raden "den dag du dig själv återvann" - så förtrollande sann!
2013-12-21

  ULJO
Mycket bra Calle
2013-12-20

    ej medlem längre
Mycket bra text!!God Julkram till dig!
2013-12-20

  limerick
Fint och sant! God Jul Calle!
2013-12-20

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Ja så är det. Instämmer
2013-12-20

    ej medlem längre
bra Calle!
2013-12-20

  walborg
Fint och elegant sagt
2013-12-20

  Carl O Andersson
Bulls Eye - again
2013-12-20

  Kajsa Karin VIP
Sann...bra förmedlat!
2013-12-20
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP