Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Havet, vinden och sanden

Hon såg på mitt vitnande hår när hon sa: "
Du är erfaren nog, du vet nog hur man ska
leva upp till de krav som man har på sig själv
på den svåra seglatsen utmed livets älv."

Jag log när jag klappade ömt hennes kind
och svarade: "Mycket beror på den vind
som man måste bemästra med roder och segel
den insikten är en ofrånkomlig regel.

Men sjön som rivs upp bildar skum som förblindar
din blick för de tillvarons växlande vindar
som stundom får fartyg att segla i kvav,
på vredgade floder och stormiga hav.

Dock nyttar en skepparexamen dig föga",
sa jag med en västanvindsglimt i mitt öga.
"Ty även vi seglare är, bästa fröken,
blott sandkorn i tillvarons snustorra öken."

Hon gav mig en kyss innan hon gick iland
för så slutar lyckliga sagor, ibland.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 241 gånger och applåderad av 15 personer
Publicerad 2013-12-21 02:57

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Monika A Mirsch VIP
Du är visst den 'Bach' poesin har saknat - den rytmen, den förlösande tanken som får mig att förstå, att ta till mig - Jag njuter medan nymånen i öst smeker min kind!
2013-12-22

  Knickedick
Första gången jag sett ordet "västanvindsglimt". Jag ska utmana mig att använda det ordet imorgon
2013-12-22

  walborg
Stort tack för härlig läsning på årets längsta dag - Thomas-dagen.
2013-12-21

  ResenärGenomLivet VIP
Härliga, kloka ord...mycket bra...
2013-12-21

  bittemi VIP
Vilket flyt i denna fina text full av klokhet! Njuter av läsningen
2013-12-21

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Din ullsäck av ord är enorm i sin form

och din ordkarda sprätter så lätt

Du kammar en form och kastar den ut på en slätt

Dina ord faller fort jämt och lätt

som när far min i sin amazon drog ifrån

du din märkliga anakreon :)
2013-12-21

  axveronika
Behöver bara tonsättas!
2013-12-21

  Carl Mikael Fäldt
Njuter av dina vågor i existensens farled!

Hoppas jag får ha min broderliga kärlek

Till dig i fred!

Din text är som vanligt-ren visdom!
2013-12-21
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP