Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Först vill jag förvarna att den här dikten är av det något mörkare slaget. I bland brukar jag tänka tillbaks, på hur jag en gång kände. Det här var ett av de tillfällena.


Han var uttråkad, inte bitter

Det här skulle inte vara
ett kreativt självmord,
född ur en önskan
eller ett måste att ge hans bortgång
ett djup eller syfte.

Han ville att hans egen död
skulle vara en lugn enkel sak,
inget självmordsbrev,
fast kanske borde han ha skrivit
ett ursäktsbrev till hotellstädarna.

Hans liv hade varit trist och händelselöst,
varje morgon börjar utan löften,
varje natt slutar i tyst smärta.

Varför skulle hans död
vara annorlunda?

En handled redan uppskuren,
blodet flyter fritt,
badkaret färgas rött,
det varma vattnet som omger
hans nakna kropp känns så behagligt.

Endast en handled kvar att skära upp
och han utförde uppgiften
med likgiltighet.

Sedan ligger han där,
ögonen slutna,
fridfullt,
driver bort..

Hon kunde ha sagt:
"Jag älskar dig"


även om det vore en lögn..




Fri vers (Fri form) av Zokkiie
Läst 176 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2013-12-27 21:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Zokkiie
Zokkiie