Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tankeställare

 

Koppla hunden! Skydda katten!
För nu nalkas nyårsnatten.
Himlen korsas av raketer.
Stjärnfall, bomber, läskigheter
som kan skrämma djur från vettet.
Kan det vara rätta sättet
att slå vakt om vår natur?
Män'skan är ett konstigt djur!
Jobbar på sin självutplåning
till min ohöljda förvåning.
Sprängda lemmar, ögonskador,
blixtbränder i torra lador.
Nyårsljuden som nu gälla
är en tveksam glädjekälla
och kan därtill sätta skjuss
på en livslång tinnitus.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 180 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2013-12-30 15:34

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Fredrik P. VIP

Bra bra, smällandet är
en tveeggad upplevelse.
2013-12-30

  walborg
Tänkvärt och härligt med rim och rytm, och slutklämmen med "tussen"
2013-12-30

  justine fox
Har aldrig gillat raketer :(
2013-12-30

  Annie b'larsson VIP
Lilla voven tittar på mig som om jag redan var skyldig! Fastän jag aldrig utlöst en enda raket i hela mitt liv, ändå känner jag skammens rodnad på mina kinder. Jag tror det finns hörselskydd både för hundar och katter. Kan det va nåt?
2013-12-30
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP