Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

om jag hade vetat

Om jag hade vetat, att mörkret var så ytterligt kompakt, hade jag kanske aldrig släckt lampan den gången.
Jag hamnade i en helt oväntad situation. I en sådan man har svårt att krångla sig ur.

Och inte vet jag var hon kom ifrån – sådant gick ju inte att se i detta totala mörker, även om jag hade tyckt mig höra ett stilla sus av vingar någonstans uppifrån och en suck just i det ögonblicket ljuset försvann.

Men som i en hallucination bara fanns hon runt omkring mig. Både som kroppslig närvaro mot mig. Som läppar. Höfter. Som bröst. Men också som doft. Som viskning. Som andeväsen.
”Herregud! Vad är det som händer!” sa jag. ”Jag är en gammal man. Jag är gift! Och det är inte så lätt att motstå dessa varliga händer!”

En mjuk stämma andades en viskning i mitt öra:

”Var inte rädd. Jag är här för att hämta dig. Vi skall flyga bort på mina vingar. Men den som sänt mig önskar att du skall förstå, att du är värd tröst och värme, innan du far. Så ta emot en sista jordisk omfamning. Ta emot ett sista smek. Du får smaka mina bröst och min kyss. Men sen drar vi, du, min kära!”

Helt förvirrad famlade jag, fumlade jag men hann ändå nudda något himmelskt.

”Se där! Du kunde ännu styra dina händer! Nu flyger vi!”




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 194 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2013-12-30 19:36



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
enligt Tellus alla gamla folktros (!), från pygméesläkten till Yorkshire-hedar, ska en uggla hoa ungefär samtidigt med denna "scen". Tyckte om denna kortfilm. "Döden tar mått", drar sig undan, återkommer, som Tranströmer sa på ett ungefär. Var den skräddaren hos dig när du var femtio?
2013-12-31
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP