Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Försenad repris


Hyllning till Vintersolståndet

Jag släppte en ton mot jorden
den grodde och växte opp
och blev till en visa vorden
som fyllde mitt sinne med hopp.

Så ofta jag känt att musiken
är en vän med en sällsam makt
att trösta, precis som lyriken,
i en makalös kärlekspakt.

I mörkret jag sitter och ler.
Nu ljusnar det ju mer och mer.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 408 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-01-02 12:53

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  ULJO
Kanonbra skrivet
2014-01-03

    Dan Myrbeck
Jag gillar särskilt 2:a stycket, eftersom jag skriver både visor och dikter!
2014-01-02

  Carl O Andersson
Bravo, bravo, bravo, nu gör Du så att jag känner vi är på rätt väg.
2014-01-02

    ej medlem längre
Bravo! Ja snart är det vår igen......
2014-01-02

  mare VIP
Fin och ljus dikt
2014-01-02
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP