Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Till min sångmö

 

Så kom, du ljuva, kom!
I natt ska kärlek råda
med lustfylld älskog som 
ska lyckliggöra båda.

Lucullus har oss skänkt
de läckraste av rätter
och Bacchus, välbetänkt,
i glasen vinet skvätter.

Så kom, du ljuva, kom!
Snart njuter vi av vakan
när lusten, småningom
har fuktat lägrets lakan.

Min längtan efter dig
är mer än jag kan bära
så hasta nu till mig,
du älskade, du kära.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 366 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2014-01-07 10:59

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Yrre VIP
Underbar text detta :D
2014-01-09

  Minkki VIP
muisig, säger vi här i öst - och det är fint beröm!
2014-01-08

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Härlig mogen kärleksdikt.
Kloka rim
"lyckliggöra båda"
absolut full sängpoäng

Ciralina vinkar och ler
2014-01-07

    ej medlem längre
:-)
2014-01-07
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP