Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

#1

En vanlig dag i en vanlig stad
belägen just ingenstans
går en liten pojke till skolan med systerns böcker
Han traskar den långa gatan upp
med systerns böcker i hand
Han svänger och dinglar med halsbandet sitt
smycket han fått av sin bortresta mor
Hon skickade det i ett brev en gång
och nånstans saknas en karl

Pojken har nu kommit till skolan fram
hälsar på sina vänner glatt
slänger ett öga på den där söta flickan
hon som han gärna hållit i hand
Skolklockan klämtar till lektion nummer ett
Han sätter sig ner med systerns böcker
och nånstans saknas en karl

Pojken blev hemskickad, hem till sin far
I sin hand håller han skamset sin systers böcker
Han pillar mjukt på sitt halsband
smycket han fått av sin bortresta mor
På väg till sin far får han sällskap av nån
av den där söta flickan han gärna kramat
i sin hand håller hon stilla sin systers böcker
De pratar och skuttar den korta vägen ner
och nånstans saknas en karl




Fri vers (Prosapoesi) av Samvallad
Läst 157 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-09 23:36



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Samvallad