Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Syner i lördagssolen

 

Det runda bordet står nästan

med frambenen doppade i havet

 

på den lediga stolsryggen 

fläktar min lätta vindtygsjacka

lite lojt med ärmarna

 

när den vackra Zelia leende

serverar mig en flaska

iskall cypriotisk öl

 

som jag njuter

samtidigt som

toppen av ryggfenan

på en vilsekommen delfin

långsamt försvinner under den

solblänkande vattenytan.

 

Oroklini på Cypern

januari 2014.

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 223 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-01-11 12:39

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  walborg
Vilket paradis detta!!!!!
2014-01-13

  Monika A Mirsch VIP
Din soldyrkare till delfin har nyss visat sig här i norr högt ovan Tjärobacken och Iskäringen med kalla hälsningar dit ner till dig i ditt dis och ditt delfinfyllda Paradis
2014-01-12

  Minkki VIP
det är till att ha ett eget delfinarium...
2014-01-11

  Beatriz Quevedo de Hansen VIP
Ser bilderna framför mig...ljuvlig textad. Gillar mycket
2014-01-11

  RitaBrunner
När det precis har snöat och blivit kallare här i Svedala så är det näst intill kriminellt och elakt att lägga ut texter som denna att njuta av! ;)
2014-01-11

  Carl Mikael Fäldt
Jag hade gärna gjort dig sällskap!

Dina texter är ren livskraft-alltid lysande!
2014-01-11
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP