Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

kråksångsgång

jag har vandrat i nysnö med stövlar till brevlådan idag, fyrahundra meter bort.
på tillbakavägen med tidningen under armen möter jag mina egna spår. fyrtiosexornas sulavtryck är tydliga och de är förbundna med varandra genom svagt elipsformade släpspår från stöveltån, som uppkommit vid benens något svängande rörelser framåt i steget.
spårslingan vindlar aningen och liknar i större skala - fast utan klor - såsom det ser ut där kråkor gått i snö.

en kråka vaggar något i gången. och i solsken ser jag av min egen skugga, att jag rör mig på liknande sätt, vaggande.

man är alltså inte bara en krutgubbe och en gammal uv.
man går med kråkstuk också.
"kraa, kraa!"




Prosa av Ingmar Hård VIP
Läst 189 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-01-14 15:03



Bookmark and Share


  Per Teofilusson
jag med! I ett huj är vi jämngamla (jag är nog rentav äldre än du nu). Det som krävs är ett nattligt djurbett i tån, dvs ett giktanfall. Podager, portvinstå.. En riktig åkomma, som rejäl. Urinsyrekristallerna skrapar dessvärre ledytorna så jag vid sjuttio kommer att gå brevlådegatan fram i permanent kråkgångnad - som giktbruten.
2014-01-15
  > Nästa text
< Föregående

Ingmar Hård
Ingmar Hård VIP