Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

LITANIA TILL HELBRÄGDAGÖRELSENS BOT

Förmanen icke barnen avstå  ifrån  att spilla  sin säd
på hälleberget, ty så skola  lidandet  i  offer  upphöra
och undergång förestående till moder jords befrielse
ifrån människa,ty ! I den överjordiska  lekamen utan
motvärn, skall allt vedergällas  i de  högre medvetan-
des  majestät, där  alla och  envar  skall  dömas  efter
var och ens utsatthet,  och  ju  mer ni  spjärnar  emot
desto  hårdare drar livets städ åt, till  att  krama  ond-
skan ur din gen.

Och likt en vibration på ett spindelnät, din själ du ut-
bjuder, för den hora  du  bjudit  människosläktet  att
föröka.

Spindeln är arkitekt och som  sådan  oöverträffbar  i
sin  tålmodiga  noggrannhet, och således  när  all  er
energi är slut, efter  att  spindeln  kalasat  färdigt, då
blåser vindarna en musik genom era kranier.

-




Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av Notarius publicus:Sten Wiking VIP
Läst 419 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-17 21:57



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Notarius publicus:Sten Wiking
Notarius publicus:Sten Wiking VIP