Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

OPERSONLIGT



här i vår del av världen
tar det opersonliga över
klöver och droger som söver
är det enda folk behöver
ost- och mjölkbutiker
får ger vika för storvaruhusen
sådant får fylla det tomrum
som längst innerst inne skriker


kostar någon för mycket
är det viktigt att spara pengar
slopa bromsmediciner
så de dör i sina sängar
är man gammal och skadad
har man blivit en belastning
inte minst ekonomiskt
man ger ingen direktavkastning


materialismen får styra
det är fritt fram för cynismen
allt är ännu ett utslag
av den mänskliga egoismen
allt man fordom har prisat
ska förrådas för silverpengar
fallet judas har visat
hur det slutar för penningdrängar



LARZ GUSTAFSSON   18/1 2014




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 287 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-01-18 11:47



Bookmark and Share


  anits VIP
Så sant, jag håller med dig.
2014-01-22

    Anachronism
Jag håller med dig.
2014-01-22

  KattenKin VIP
Ja det är hemskt att allt handlar om ekonomi nuförtiden, och alla vackra värden har rationaliserats bort utan större protest!
2014-01-19

    Skrivklåda
Friskt och skönt skaldat om dagsaktuella ting
2014-01-19

  Måna N. Berger
Så sant. Jag skriver under på vartenda ord.
2014-01-18

  Stefan Albrektsson
Mycket tänkvärd text! Som Jakob skrev: "Kärleken till pengar är roten till allt ont". Egoismen göds av pengar och pengar göder egoism - snacka om en "perfekt" ondskecirkel.
2014-01-18

    Elisabeth Nilsson VIP
Ja, vad annat kan man än hålla med! Mycket bra och tänkvärt!
2014-01-18
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP