Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Idag knackade de åter på min dörr, de som vill få mig att göra bättring.


Och sedan?

 

"Så knäfall, du syndiga människa
och bed för ditt eviga liv!"
Dessvärre, du stridbare predikant
så långt når ej mitt perspektiv.

Jag gläds åt min tillvaro, här och nu
och fruktar ej inför min död
jag tackar försynen för att jag får bo
i ett land rikt på allt, utom nöd.

Här fröjdas jag åt varje ljuv minut.
Min livsbild tål ej något annat
än tron på att livet är oerhört slut
när hjärtat har tröttnat och stannat.

Så jag lever grundligt från dag till dag.
För mig är det alldeles givet
att resan är målet. Jag avstår nöjd
från en plats i det eviga livet!

 

 




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 173 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-01-18 17:22

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    Monica Kvist VIP
Vilken sund tanke!
2014-03-12

  Carl O Andersson
Jimmy har absolut alldeles rätt, och till Calle vill jag bara säga: "Läs mitt försök till dikt "Kyrkan Nu och Då".
2014-01-19

    ej medlem längre
Säger det samma.Tack för denna suveräna dikt.Som Nietsche sade: Alla Gudar är diktarlek,diktarsvek.Själv blev jag nära på hjärntvättad av pingstkyrkan där jag bodde innan Sunne.
2014-01-18
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP