Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I någon annans skor

Det finns dom som bara tar
Frågar aldrig om lov
Vill man ha får man ta för sig eller skylla sig själv
Om man blir utan har man nog varit för snäll

Sträck inte ut din hand i mängden
För dom luktar sig till givmildhet på avstånds längder
Offentlighetsprincipen och vårt aldeles för öppna land
Har gjort att svensson måste lära om och börja låsa om sig varje natt

Du känner inte din granne, hans fru eller deras barn
Du känner inte ens ditt eget kött och blod
Du har bara dig själv att förlita dig på i hela jävla stan
Du är född i en annan tid, där du fortfarande bor

Det har blivit ett skällsord, ordet hjälpa
Det har blivit farligt att vilja göra gott
Det har hänt att dom dödar, det har hänt att vissa dör
För det som inte härdar, river upp och förstör

Så lyssna på mina ord, håll dig till dig själv
Om du inte vill bli till jord, bortkommen, bortgången helt och hållet min vän




Övriga genrer av Mr Inkognito
Läst 176 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2014-01-19 22:10



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Mr Inkognito
Mr Inkognito