Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Köket


en klocka tickar
ett andetag
långsamt
ensamt
gammelmanshand på vaxduken
i ljust blommönster
ett rött decilitermått på diskbänken
metallformarna i skafferiet slamrar avundsjukt
soffan
bordet
mannen
de bruna skåpluckorna är tysta
det är inte ofta
någon låter dem tala
knäppa och knarra
bänken
spisen
kläderna
tomma tofflor
ett gråspräckligt golv
ett ojämnt tickande
från flugorna i fönstret
bakom trådig gardin
en blick ut på trädet
ett andetag
långsamt
ut i luften
i glömskan





Fri vers av Sigrinn
Läst 733 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2006-03-16 23:57



Bookmark and Share


  Blåbäret
välmålade ord...har mött bilden du fångar här och kan känna doften...applåder
2009-02-01

    ej medlem längre
Ja här har du verkligen lyckats fånga en stämning, en bild.
Jag ser en röd stuga på landet, en ensam man i 70-årsåldern, huset och köket är precis som det var då hustrun dog i cancer för ett drygt år sedan. Han sitter där och tittar ut och försöker hitta något meningsfullt i de vardagliga sysslorna, som att t.ex. dricka kaffe ett visst klockslag.
2006-04-01

  Ingrid Nilsson
En väldigt fin bild av en ensam gammal människa i tystnaden. Med till synes enkla medel förmedlar du denna tysta ensamhet. Vackert gjort.
2006-03-30

  stannar kvar
Älskar hur du fångar stämningen här, luften står stilla när jag vläser...
2006-03-21
  > Nästa text
< Föregående

Sigrinn