Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

NILEN

blå och vita nilen möts

i historiens längsta kyss

det var längesen för oss

fast vi pussades lite nyss

eva braun blev führerns fru

i en bunker när allt tog slut

några timmar fick man, sen

tog man enklaste vägen ut

 

 

 

sjudande av kuttrasju

snurrar tellus runt år från år

vi är ganska många nu

för vi skördar ju vad vi sår

jag har mött en bråkdel av

alla jordens bebyggare

störst av allt: jag mötte Gud

och Han gjorde mig tryggare

 

 

 

 

nilen flyter djup och bred

från victoriasjön till suez

en dag korsar jag jordan

blott på grund av den nåd som ges

borta är behoven då

inga pilar kan nå mig där

Jesus Själv styr farkosten

under tiden jag seglar här

 

 

 

LARZ GUSTAFSSON    25/1 2014




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 275 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-01-26 07:46



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP