Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Räfst och rättarting

 

I skuggan av

sekelgamla fördomar

förväntas våra barn

forma sina egna bilder

av den verklighet

vi skapat åt dem.

 

Hur ska vi få

deras ögon att se

och deras öron att höra

sanningarna

vi själva sedan länge

förlorat ur sikte?

 

Var och när

upphör vårt ansvar

för den framtid

de förväntas skapa

och förtroendefullt överlåta

till sina egna barn?

 

 




Fri vers av © anakreon VIP
Läst 190 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2014-02-01 16:00

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl Mikael Fäldt
Ansvar är nog lite som Tango!

Det krävs två parter.


När tidsanden sakta malt bort värdet-har vi nog alla ansvar för konsekvensen!
2014-02-05

  Carl O Andersson
Svar på sista versen:
ALDRIG!
2014-02-02

    ej medlem längre
Bravo Calle!
2014-02-02

  axveronika
Kan man verkligen fråga sig!
2014-02-01
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP