Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Tretton famnar

 

Tillvarons bräckliga farkost
söker sin kurs genom natten.
Väjer för brottsjö och blindskär
kryssar på okända vatten.

Trubbig bog kämpar mot vinden
skeppet kan nätt och jämnt flyta
gistna är borden som klyver
havets dramatiska yta.

Tårögd betraktar jag färden
det rör sig blott om sekunder
innan det hela är över.
Ännu en dröm har gått under.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 288 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2014-02-06 15:00

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Annika Persson
Nu när ännu en dröm gått i kras
ser jag det förgångna som en lärdom.
Utopi är att stiga upp på himlens torn
Och jag går till MAS för skeppsbrott.

När ska jag ändå lära mig det där
att misstag gör man bara en gång.
Men för mig är äventyr roliga
på stormande hav därför också troliga

2014-02-07

  Ciralina eller Annmari Nyzell VIP
Ensam i bräcklig farkost.
Ännu en inkännande tolkning
2014-02-07

  Monika A Mirsch VIP
Är det "Jungfrutornet" du befinner dig i? Tretton famnar - alla livets olyckor ur djupen .. ja, du kan du!
2014-02-07

  ResenärGenomLivet VIP
Bra text...ger tankar...
2014-02-06

  Linda CH VIP
Fängslande läsning. Djupt och dubbelbottnat!
2014-02-06

  walborg
Symbolmättade bilder
2014-02-06
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP