Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Repris


Om sanning och dikt


Sanningen och verkligheten
delar rum med evigheten
slumrar mellan rena lakan
med en psalmbok under hakan.

Lögnen delar rum med dikten
känner ingenting av plikten
att ha helt och rent inunder
väjer inte för en blunder.

Jag på bådas dörrar klappar
som en åsna mellan tappar
Diktens lögner tycks ha dött
Verkligheten sover sött.

Hur skall då poemet sluta?
Jag får gå tillbaks till ruta
ett och all hjälp övergiva.
Stundom är det svårt att skriva.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 277 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-02-15 19:33

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Carl O Andersson
Använder mig av Walborgs kommentar.
2014-02-16

  lodjuret/seglare VIP
Tänk att berättande rim blir stort
trots poeten yttrar "förgjort"
men i läsarens ömma öga
sinnet faller gott till föga
och tänder ljus vid själens port
2014-02-16

  walborg
Genialiskt och roligt - snyggt med rim och meter
2014-02-16

    ej medlem längre
Slutet kan vara svårt få till ibland, men det här gick galant!
2014-02-15
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP