Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Eftersom de traditionella dödssynderna tycks ha förlorat dett mesta av sin betydelse kanske det är tid att föreslå nya?


Tid för Moderna Dödssynder?

 

HÖGMOD     ersätts med     EGOISM

GIRIGHET   ersätts med     SNÅLHET

VÄLLUST     ersätts med     SYBARISM

AVUND      ersätts med        SNYLTANDE

FROSSERI ersätts med       FRÄMLINGSHAT

VREDE         ersätts med      BRUTALITET

LÄTTJA      ersätts med       ÖVERSITTERI

 

Men endast en dåre tror väl att världen skulle bli bättre för det.




Prosa av © anakreon VIP
Läst 416 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2014-02-18 09:54

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


  Densen VIP
Kan ju inte förnekas;)

Ps. Läs gärna min "TAL OM ETT FÖRTAL"

Lite lika tema liksom ;)
2014-02-21

  Annie b'larsson VIP
Jag har ett förslag, att alla som inte förstår hur lika vi människor är och att vi alla har samma värde, måste resa ut i en raket till rymden, och därifrån skåda den lilla vackra blå planeten vi bor på.

Det kanske inte har med din text att göra, men man kan väl få ha en idé ändå.

Världen kommer att bli bättre, men det tar vällldigt lång tid, fast kanske inte om man ser det från kosmiskt håll?
2014-02-21

  Monika A Mirsch VIP
jag är just den dåre du rädes
jag tror världen blir bättre
med och utan synd...
Njuter av din inspiration!
2014-02-19

  walborg
Intressanta översättningar som väcker tankar och frågor också
2014-02-18

    ej medlem längre
Bravo!
2014-02-18
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP