Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Ur Irmelines arkiv, sommaren 2008


Rapport från en nytjärad bohuseka

Hon satt på aktertoften med benen brett isär
och rorkulten i handen och sa: "Vad vill du här?
Vad vet väl du om havet, du avkomma av sta'n?
Vad ger dig rätt att segla på livets ocean?

Ni badgäster är otyg som svär och smutsar ner!
Jag ville att jag aldrig behövde se er mer!"
Tyst lyfte jag då håven och slängde min manet
med all min kraft mot hennes så missnöjda planet.

Men mest förvånad blev hon säkert för mitt vilda skratt
som dröjde kvar i minnet när jag vakna'  i går natt.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 861 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2014-02-23 10:55

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Härlig Calle!
2014-02-24

  Carl Mikael Fäldt
Underbar dröm!

Anakreonisk !
2014-02-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP