Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vid gränsen

Han reste sig plötsligt, som för att gå.
Mitt hjärta nästan stannade då
och jag erfor en känsla att, bortom portalen,
rymdes den magiska, gyllene salen.

"Följer du med mig?" löd så hans fråga
och jag visste inte om jag skulle våga
att framhärda i mitt bergfasta beslut
att aldrig frivilligt bege mig dit ut.

Han granskade mig med en allvarsam blick
men smålog emot mig innan han gick
rakt ut i det bländande, iskalla ljuset.
Jag rös vid hans steg i det knastrande gruset.




Bunden vers (Rim) av © anakreon VIP
Läst 154 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2014-02-23 17:52

Författaren © anakreon gick bort 2015. Texterna finns kvar på poeter.se som ett minnesmärke på den avlidnes och/eller de anhörigas begäran.



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Fenomenalt!
2014-02-24

  walborg
Ett viktigt möte
2014-02-23

  Carl Mikael Fäldt
Oj-Läsvärde 100%

En text att fundera kring-en typisk Anakreonosofi, vill jag våga påstå!
2014-02-23
  > Nästa text
< Föregående

© anakreon
© anakreon VIP