Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
vid sjön idag


Till minne av en god vän

Min goda vän Svea har lämnat jordelivet. Vi möttes redan i mitten av 80-talet då vi gick en skrivarkurs tillsammans. Jag hade tyvärr ingen möjlighet att närvara vid minnesstunden i Helsingborg idag, men här hemma hos mig har jag fått minnas och glädjas åt vår långa vänskap.

Jag vill gärna förmedla en av Sveas texter:

 

Jag kände en fläkt

av döden

det var inte farligt alls

Det var som mors hand

på min panna

Det var som om en

fjärilsvinge

nuddat min kind

och en känsla

av frid

Kanske är det så enkelt . . .

                                                  Svea Ehn




Övriga genrer av Eva Helene VIP
Läst 712 gånger och applåderad av 16 personer
Publicerad 2014-02-24 20:14



Bookmark and Share


  Siggesdotter
En så förtröstansfull känsla hon förmedlade...och nu vet hon hur det var...är tryggt bärgad till andra sidan...
Så fint att du hyllar hennes minne med dina rader och hennes dikt! Förstår din saknad och alla tankar...
2014-03-05

  ResenärGenomLivet VIP
En mycket fin och fridfull dikt din vän skrivit...passar så bra som minne...
2014-02-27

  bumerang
Så kärleksfullt om döden.
Härligt att möta döden med kärlek.
Tack att du förmedlade.
2014-02-26

    ej medlem längre
En vacker hyllning till en kär vän!

Sveas dikt är rofylld. Fin!
2014-02-25

    Dan Myrbeck
Mycket fina minnesord,
mycket vacker och fin dikt.
2014-02-25

  ULJO
Vilken vacker hyllning till en kär vän
2014-02-25

  Bibbi VIP
Bedårande fint.
2014-02-25

  Anya VIP
Mycket fin text! Den föll mig i smaken. Tack för att du delar med dig!
2014-02-25

  anits VIP
En mycket vacker dikt och
en fin hyllning till din vän.
2014-02-25

    Birgersdotter VIP
Vacker dikt..fin hyllning
2014-02-24

  Bo Himmelsbåge
Ett vackert o fridfullt minne av din vän genom hennes dikt...

...som en smekning över kinden...
jag önskar döden vore så...

2014-02-24

  Christine Sabel
Vackert, så stilla och vackert, önskar döden så
2014-02-24

    ej medlem längre
En vacker text av din vän som bevarar hennes minne levande
och en fin gest av dig att publicera den
som ett minne
2014-02-24

    ej medlem längre
Vackert och vördnadsfullt skrivet, och hedrat!
Över hennes text vilar ett lugn och frid...
2014-02-24

  Chawa VIP
Beklagar din goda väns bortgång... På ett mycket vördnadsfullt sätt har du hedrat hennes minne, bland annat genom att förmedla en av hennes fina dikter till oss andra... Dikten och orden skänker ro och varm trygghet. Mycket vacker är den och just så som hon skrev kände hon säkert när det var dags... Må hon sova i ro... Kram
2014-02-24
  > Nästa text
< Föregående

Eva Helene
Eva Helene VIP