Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Om att falla fritt (resereportage)




När man förlorar slaget
om vardagen
och tappar taget
och måste famna
det starkaste
man inte vet om man har
inom sig -

bara för att hålla sig kvar
som människa bland människor
helt normalt

då i detta rädslan
att man tar tag
i sitt fall
och skadar
i blindo -

"trots att uppsåt saknas
dömes den tilltalade
ändå skyldig
till skadan"

Så faller man fortare
som skuldmedveten
än djupare i sitt hav
och än mera i sin rymd
som iskall solitär
och hoppet falnar
blodet svalnar,
endast botten kan nås
och kanske fås
att studsa mig tillbaka
till mänskligheten.






Fri vers av Jan Widströmer VIP
Läst 452 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2014-03-09 11:45



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Allvaret nästan skyms av rimmen,
som i sig är mycket bra. Tänkvärd
dikt!
2014-03-10

  Lena Själsöga Keijser
du berör djupt
ofta vandrar jag in i dina ord

har längtat till att se
en av dina vackra droppar

de reseskildringar vilka andas visdom
vilken du har

är
vackra

tack
2014-03-09

  Michaela Dutius
Ibland är vägen sådan - att man kan skada andra för att få gå sin väg. Men då gäller det att inse att vi alla har ansvar för oss själva - och för att inse allas rätt att bryta upp.
Vet inte om jag helt är ute och cyklar när jag tolkar din dikt på det sätt jag gör...och som jag hoppas framkommer av min kommentar.
2014-03-09

  walborg
Många associationer här ...
2014-03-09
  > Nästa text
< Föregående

Jan Widströmer
Jan Widströmer VIP