Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Detta är en satirisk text som jag skrev till i julas som inlämningsarbete i svenska. Vilket jag fick högsta betyg på:)


Hantering av Mjukt, Oönskat paket

Hantering av mjukt oönskat paket
Manual skriven av Victoria Näslund, för din bekvämlighets skull!

(Obs! Denna text bör läsas varje år julaftonsmorgon för bästa resultat. Går även att kombineras i samband med födelsedag.)

A. Reaktion Pokeransikte.(se särskilt manual, ej bifogad)
a). Vid skeendet att man fått en julklapp bör man genom en masserande rörelse och lätt skakning av paketet kunna bekräfta dess mjukhetsskala. Om mjukt paket, är det inget måste med försiktig avskalning av inslagspappret. Dock rekommenderas det att man sparar etiketten/vykort vilka kan avslöja namnet/namnen på boven/bovarna tills nästa år.

b). Ta ett djupt andetag och titta en kort stund på objektet och höj blicken. Försök att hitta din lyckliga plats(Manual ej bifogad) och le.


B. Inspektering av objekt
a). Förberedelse
Med försiktiga händer (ej bifogade) plocka upp objektet långsamt och lägg ner det bredvid dig. Ta presentpappret och vik det tre gånger på mitten och lägg detta vid dina fötter. (går att återanvända, om inte redan sönderrivet.)

b). Ta upp objektet försiktigt och veckla ut. Försök fastställa vad det är och gör ett ”Aha” ljud med positiv ton. (se särskild manual, ej bifogad)

c). Dra objektet till dig för en närmare titt (s.k. zoom in) Dra objektet ifrån dig (s.k. zoom out) Detta efter eget behag.

d). Vid klädesplagg kan man ta på sig detta och prova dess bekvämlighet (Rekommenderas ej ibland allmänhet)


C. Tankekraft
a). Förberedelse
Vik ihop det mjuka objektet igen. (Obs! Gosedjur skall ej vikas, enbart platt material skall vikas) och lägg objektet åt sidan.

b). Tänk detta ”Vad ska jag göra med detta objekt jag inte vill ha?” (Rekommenderas att tänka enbart en gång per dag för att minska risken att skada sig. Det finns också rekommendationer om att inte grimasera under tänkandets gång)


Obs! lösningen på detta problem är ej bifogat, se separat manual

Denna manual är skapad för att underlätta ditt arbete. Det ges inga garantier för att få en förnuftig effekt. Manualen kan inte användas som en kupong på fiskgratäng på Ica. Det är en total självrisk med denna manual och det ingår ingen sjukförsäkring för de som genom olycka skurit sig på pappret. Manualen är i samarbete med De-bittra-och- odrägligtmissnöjdas kommitté. Copyright lagen säger att du inte får kopiera det här någonsin Nänänänänä!




Övriga genrer av Moysan
Läst 512 gånger
Publicerad 2006-03-20 18:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Moysan