Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Inspirerad till att skriva under en smula småprat i mejlen, med textförfattaren Connie.


Dagens rätt, med visst hisnande tema




Även jag har 'suttit fast' i en eller annan hiss under åren som flytt. De kan åtminstone fly, än illa fäkta, med armarna eller ögonen.
Att det heter att 'sitta fast i hissen', trots att de flesta som råkar ut för fenomenet ifråga ju faktiskt står.

Se det är en gåta som nästan aldrig fängslar vetenskapen tillräckligt för att någon skall lockas att skriva en avhandling om det, vilket förstås är en svår synd mot oss ordvrängare som så länge stått efter en just sådan förklaring och en uttömmande dylik dessutom.

Många som fastnar i hissar, oavsett vilken ställning de intar i samhället, för att inte tala om i hissen, har ju ofta nog med tid att prata ihop sig om sina teorier kring detta utan varje tvivel intressanta spörsmål.

Ändå är det sällan man kommer till skott och då är det istället vädret, sporten och aktiemarknaden man väljer att som skvallra om. Hur är det på västkusten egentligen så här års?

Har börsens vindar börjat blåsa än eller är de redan på gång att bilda en som trombon i området och kan man då tala om en stormens öga, där lugnet råder innan man kan ana en trend där de har tur om de bereds en som sportslig chans att gå med eller dra sig ur den turbulens som kanske, eller kanske inte, uppstår.

Detta är frågor som stundom får stå som obesvarade i ett klimat som vårt eget.
Det handlar ofta nog om att försöka hålla flera dollar i luften samtidigt och se upp för lågtryck när det råder redan högtryck på vänsterkanten, för att inte tala om vilken straffpunkt som skall få vara det som styr upp det hela.

Det gäller att inte hamna under fryspunkten eller nå ner till den absoluta nollpunkten i frågan.
Inkast från höger i bild kan här koka ner frågan till en rent politisk gest eller åtgärd.

När det kommer till den mer nationella fronten är det flera vädersystem på gång samtidigt och det gäller då att hålla hästen rätt i tygeln så att inte alla kort faller på plats samtidigt.

Att blanda bort korten för medspelarna i samhällskroppen hör till spelets regler och att inte ha alla aktier i en och samma äggkorg är också det något att hålla sig till.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-03-28 10:38



Bookmark and Share


  Nanna X
Goda råd inför påsk. Kokt ägg, stekt eller både och?
2014-03-28
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP