Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Jag är själv anhängare av såväl realistiska som även orealistiska förslag, precis som politiker och ansvariga för olika verk i de länder som brukar beröras av fartygskatastrofer. Så kallade sjöfartsnationer.


Jag kan knappt bärga mig



då jag kommit underfund med vilket fint projekt jag tänker mig kan sysselsätta mängder med arbetslösa arbetare till att bärga alla de fartyg som sjunkit under 1900-talet.
Det sjönk ju exempelvis en hel massa fartyg under andra världskriget, såväl i Atlanten och de andra oceanerna, som i Östersjön.
Vem som skall betala kalaset?
Åh, det vet man ju att det utgår bärgarlön för fartyg som bärgas.
Så de bolag som antingen äger fartygen eller de försäkringsbolag som tvingats punga ut med försäkringsbelopp borde ju vara intresserade av en bärgning av dessa fartyg.
För att inte tala om alla anhöriga som vill kunna begrava, på land, de sjömän och soldater som drunknat under 1900-talet.
Detta skall som sagt kunna tillse att arbetare har just arbete över oöverskådlig tid.
Det blir arbetsförmedlingens uppgift att fördela jobben och tillse att arbetslösa och friställda vaktmästare, städare, fönsterputsare, ur riksdagen utsparkade stofiler och bagare får första tjing till att söka just dessa arbeten.




Prosa (Fabel/Saga) av lodjuret/seglare VIP
Läst 170 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2014-12-05 17:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP