Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lycklig nu.

Var bor lyckan?
Exakt var bor den där förunderligt stora känslan?

Jag har vandrat genom en oändlig öken.
Jag har rispat och repat huden in till skelettet,
strax innanför köttet.
Blodet har runnit från mina sår.
Det torkade.

Jag har krupit,
rest mig.
Upp.

Jag står upp.
Jag gick.

Jag går.

För jag visste,
för jag trodde
jag var värdefull.
Med samma rätt.

Att leva.

Så,
var bor den?
Lyckan.

Just här,
innanför huden
i bröstet i det där organet som slog fast jag blödde
och knappt kunde andas.
Här bor den,
i mitt hjärta.

Jag är lycklig nu.




Fri vers (Fri form) av filosofÅsa
Läst 198 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2014-04-07 15:18



Bookmark and Share


  Päronsplitt
En kraftfull fin text om att resa sig upp igen ur en motgång/strapats. Lyckan i hjärtat känns och jag tycker om den koncisa slutraden som förhöjer känslan. Härligt!
2015-04-22
  > Nästa text
< Föregående

filosofÅsa
filosofÅsa